Közélet
Election officials sort through a ballot box to count votes at a polling station in Thessaloniki on September 20, 2015. Former Greek left-wing leader Alexis Tsipras has a slight lead over his conservative rivals in the country's cliffhanger vote, exit polls showed September 20. The polls for the main five Greek TV stations showed Tsipras' party Syriza picking up between 30 and 34 percent of the vote compared to between 28 to 32.5 percent for New Democracy, led by Vangelis Meimarakis. AFP PHOTO / SAKIS MITROLIDIS

Görög választások: vezet a baloldal

24.hu
24.hu

2015. 09. 20. 19:40

A görögországi választásokon csekély különbséggel vezet az urnazárás utáni exit-poll eredményei szerint az eddig kormányzó baloldali Sziriza párt a jobboldalt vezető Új Demokrácia előtt. A Sziriza az első becsült eredmények szerint 30-34, az Új Demokrácia pedig 28,5-32,5 százalékos szavazati arányra számíthat. A két párt eredménye között olyan kicsi a különbség, hogy a sorrend még megfordulhat közöttük.

A harmadik helyezésre három pártnak van esélye: a szélsőjobboldali Arany Hajnal eredményét 6,5-8, a Görög Kommunista Pártét (KKE)  5,5-7 százalékra, a szocialista Pánhellén Szocialista Mozgalomét (PASZOK), illetve az eurózóna-tagságot támogató To Potami (A folyó) nevű balközép pártét egyaránt 4-5,5 százalékra teszi az exit-poll felmérés.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.