Közélet

Kósa jöhet a Fidesz-frakció élére

Állítólag azért, mert nem akadt jobb.

Kósa Lajos követheti Rogán Antalt a Fidesz-frakció élén – értesült az Index. A portál szerint azért esett rá a választás, mert a képviselők közt ő a rangidős és nem találtak jobbat. Személyéről a most zajló kétnapos zárt ülésen szavaz a frakció Rogán Antal szerdai lemondását követően.

Azóta, hogy felmerült, hogy Rogán Antal új feladatot kap és a miniszterelnök kabinetfőnöke lehet, több név is szóba került, Kósán kívül Németh Szilárdról és Gulyás Gergelyről is beszéltek. A párt vezetősége azonban úgy látta, túl nagy falat lenne Némethnek a frakció irányítása, Gulyás pedig többször is kritizálta az Orbán-kormányt, nem bíztak abban, hogy képviselni tudja azokat a döntéseket, amelyekkel nem ért egyet. Valószínűleg ő maga sem akarta a pozíciót.

Kósának frakcióvezetőként sok spontán vitát kell majd lefolytatnia a Parlamentben és a sajtónak is többet fog nyilatkozni. A portál emlékeztet, hogy az ilyen előre nem tervezett nyilvános megszólalásokban is állnia kell a sarat, márpedig több emlékezetes „összegabalyodása” is volt az elmúlt időben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik