Közélet

Hivatalos szószóló lesz a magyar kormány amerikai lobbistájából

Connie Macknek már korábban is nagy összegeket fizettek ki, hogy fényezze a kabinetet, ehhez most tisztséget is kap. Meg is dolgozik a pénzéért, megdicsérte hazánkat például a menekültekkel való szívélyes bánásmódért.

Magyarország amerikai szószólójává nevezte ki a kormány Connie Macket, az amerikai kongresszus korábbi republikánus tagját – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Feladata az lesz, hogy közvetítsen az amerikai média és a döntéshozók, valamint a magyar Miniszterelnökség között.

Connie Mack nem teljesen ismeretlen a magyarok előtt: korábban írtuk, hogy cégeivel a Miniszterelnökség és a Századvég közel 1,4 milliárd forint értékben kötött megbízást. A lobbista az amerikai kongresszusban meghallgatást is szervezett, aminek időzítése az amerikai magyar szervezetek szerint katasztrofális volt – akkor épp a halálbüntetés kérdésével kampányolt Orbán Viktor és akkor kezdtek hozzá a bevándorlásellenes kommunikációhoz is.

A Kormányzati Információs Központ arról is tájékoztatott, hogy elindítottak egy „Hungary Insights” (Bepillantás Magyarországra) elnevezésű angol nyelvű honlapot, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az amerikai-magyar kapcsolatok fontosságára. Az oldalon, amit a Tumblr ingyenes blogszolgáltatón hoztak létre, a menekültválsággal kapcsolatos rövid bejegyzések találhatók, valamint Connie Mack írása arról, hogy „Magyarország ismét demonstrálja vezető szerepét Európában”. Ebben a szószóló arról számol be, hogy hazánk „bonyolult és logikus lépéseket tesz nemcsak annak érdekében, hogy megvédje a magyar nemzetet és Európát, hanem azért is, hogy elvegye a potenciális menekültek tízmillióinak ábrándjait”. Mack szerint „nyilvánvaló, hogy Magyarország szívélyesen és igazságosan jár el a bevándorlókkal”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik