Közélet
szepessy zsolt (szepessy zsolt)

Előzetesben az Összefogás Párt elnöke

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 09. 11. 17:16

Szepessy Zsolt volt monoki polgármestert élettársát és az élettársa fiát helyezték előzetes letartóztatásba, mert kedvezményes honosítást ígértek ukrán állampolgároknak – derül ki az ügyészség közleményéből.

Az ügyész indítványára a Nyíregyházi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit és élettársát, valamint az élettárs fiát, akik 2013-ban közel 600 ukrán állampolgárnak pénzért azt ígérték, hogy a törvényi feltételek hiányában is segítenek megszerezni részükre, kedvezményes honosítással a magyar állampolgárságot.

Nem kaphattak volna állampolgárságot

A megalapozott gyanú szerint a nyíregyházi férfi 2013. év elején megismerkedett két ukrán állampolgárral, akikkel megállapodott abban, hogy segíteni fog hivatali kapcsolatai révén a magyar állampolgárság kedvezményes honosítás útján való megszerzésében olyan további ukrán személyeknek, akik egyébként törvényesen nem kaphatnák meg az állampolgárságot.

Az „ügyintézésért” személyenként átlagosan 1000 eurót kért a férfi, amit a két ukrán személytől kapott meg. Az ukránok feladata volt felkutatni Ukrajnában olyanokat, akik szerettek volna magyar állampolgárságot szerezni. A pénz átadásával egyidejűleg az ukrán közvetítők a honosításhoz szükséges iratokat is átadták. A férfi élettársa és annak fia, rendszeresen segédkeztek a pénz és az okiratok átvételében.

200 milliót szedtek össze

Többször előfordult, hogy a férfi hamis átvételi elismervényeket adott az ukránoknak, amivel azt próbálta igazolni, hogy a kedvezményes honosítási eljárás az egyik magyar város polgármesteri hivatalában megindult.

  1. év végéig a férfi és két társa közel 600 ukrán személy honosítását „vállalta”, melynek kapcsán 200 millió forint körüli összeget szereztek meg maguknak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság mindhármukat őrizetbe vette, és üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

A Nyíregyházi Járásbíróság a pénteken mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte egy hónap időtartamra.

Kamupártot alapíthatott

Mint azt korábban megírtuk Szepessy Zsolt volt monoki polgármester, az Összefogás Párt elnöke ellen nyomozott az ügyészség, mert a gyanú szerint ukrán állampolgároktól pénzt fogadott el, magyar állampolgárságot ígérve nekik.

Szepessy akkoriban az Összefogás Párt vezetőjeként az országgyűlési választáson is indult, szerveződését a kamupártok közt tartották számon.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.