Belföld

Százmilliós csalás miatt nyomoznak a pártvezér ellen

szepessy zsolt (szepessy zsolt)
szepessy zsolt (szepessy zsolt)

A gyanú szerint ukrán állampolgároktól fogadott el pénzt, magyar állampolgárságot ígérve nekik. Szepessy Zsolt azt mondta, meg akarják karaktergyilkolni.

Szepessy Zsolt volt monoki polgármester, az Összefogás Párt elnöke ellen nyomoz az ügyészség, mert a gyanú szerint ukrán állampolgároktól pénzt fogadott el, magyar állampolgárságot ígérve nekik. Az Index értesülése szerint a politikus 2013-ban és 2014 elején közvetítők útján 600-650 embertől kért és kapott kisebb-nagyobb összegeket.

Szepessy akkoriban az Összefogás Párt vezetőjeként az országgyűlési választáson is indult, szerveződését a kamupártok közt tartották számon. Legutóbb a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazás-kezdeményezésben tűnt fel – bár népszavazási kérdéseit a Nemzeti Választási Iroda rendre visszadobja szembetűnő formai hibák miatt, a törvények szerint mindaddig nem lehet azonos témában népszavazást kezdeményezni, amíg az ő kezdeményezését el nem bírálják.

 Fotó: MTI

Miután Szepessy felvette a pénzeket az ukrán állampolgároktól, a segítség elmaradt és ő is elérhetetlenné vált. Az Index információi szerint az egyre türelmetlenebb ügyfelek magánnyomozót fogadtak és bebizonyosodott, hogy a volt monoki polgármester rengeteg embert csapott be, legalább 200-250 millió forintnyi pénzt tett el az ígért szolgálataiért.

Az ügyben tavaly év végén kezdett nyomozni a rendőrség, majd az iratok átkerültek az ügyészséghez. Az ügyészségi szóvivő az Index kérdésére megerősítette, hogy vizsgálat zajlik, de a részletekről nem adtak tájékoztatást.

Szepessy Zsolt a sajtónak küldött közleményében azt írja: a médiából értesült arról, hogy az ügyészség nyomozást folytat ellene, hivatalosan a mai napig nem tájékoztatták. Azt közölte, hogy magyar állampolgárságért egyetlen ukrán állampolgártól sem kapott és nem fogadott el pénzt, azt feltételezi, hogy politikusi nevével visszaélve, rá hivatkozva csaphattak be külföldieket, amihez semmi köze.

Szepessy szerint politikai-közéleti szerepvállalása – a veszprémi időközi választáson való indulás és a boltok zárva tartásának ügye – bizonyos körökben nem kívánatos, ezért kezdtek lejáratásába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik