Közélet
Forrás: Fidesz.hu

Ismerje meg hazánk új parlamenti képviselőjét!

24.hu
24.hu

2015. 09. 04. 20:30

Papcsák Ferencet berakták a következő zsíros székbe, az MNB felügyelőbizottságának elnöki székébe, ezért kellett új embert találni. Az IKSZ egyik fejese megy a parlamentbe.
Korábban a témában:

A két kormánypárt közös listáján a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) delegáltjaként szerepel, így a KDNP-frakciójának tagja lesz Hollik István, aki Papcsák Ferenc lemondásával jut országgyűlési képviselői mandátumhoz. A megüresedett mandátumot pénteki ülésén adta ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) Holliknak.

Papcsák 2014 áprilisában a Fidesz-KDNP közös országos listájáról szerzett mandátumot. A politikust július 6-án megválasztották a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának (fb) elnökévé, az összeférhetetlenségi szabályok szerint azonban parlamenti képviselő nem lehet az MNB fb-elnöke is, ezért Papcsák augusztus elején lemondott az országos listán szerzett mandátumáról.

A 158. helyről a parlamentbe

Az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény szerint ha egy országos listán mandátumhoz jutott képviselő lemond, a mandátumot – az országos listán eredetileg szereplő jelöltek közül – a párt által megnevezett jelöltnek kell kiadni. A Fidesz-KDNP arról tájékoztatta az NVB-t, hogy a Papcsák lemondása miatt megüresedő helyet Hollik Istvánnak kérik. Hollik tavaly áprilisban a közös listán a 158. helyen szerepelt, 2013-tól márciusig az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke volt.

Az NVB pénteken határozott arról, hogy a jelölőszervezet kérésének megfelelően a mandátumot Holliknak adja ki. A mandátum a határozat jogerőre emelkedését követően tölthető be.

Hollik István az MTI-nek péntek este azt mondta, kormánypárti politikusként látja, hogy a kabinet elkötelezett egy olyan ország építésében, ami választ tud adni a 21. század kihívásaira, és amit a jelenlegi fiatalok is magukénak érezhetnek. Parlamenti munkájával a Fidesz-KDNP e szándékát szeretné erősíteni. A fiatalok mindig számíthatnak a két kormánypártra – fogalmazott Hollik István, akit nem szabad mulatószenét játszó névrokonával keverni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.