Közélet

Érdi ikergázolás – döntenek a sofőr sorsáról

babakocsi(210x140).jpg (Array)
babakocsi(210x140).jpg (Array)

Kedden megszülethet a jogerős ítélet. Legutóbb az asszony zokogott a bíróságon, azt mondta,nem tudja feldolgozni a történteket.

Várhatóan meghozza másodfokú ítéletét a bíróság az érdi ikergázolás ügyében. Egy asszony áll bíróság elé halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt. Első fokon két és fél év fogházat kapott, büntetését akkor három évre felfüggesztették valamint úgy döntöttek, négy évig nem vezethet. 

Ahogy arról beszámoltunk, a kicsiket egy autó sodorte el Érden, a Szövő utcában 2012 nyarán. Az egyik baba a helyszínen meghalt, testvére másfél nappal később, a kórházban vesztette életét.

A Blikk nemrégiben arról írt, hogy hogy a gázoló ügyvédje nekiesett a szülőknek a tárgyaláson, őket hibáztatta a két gyerek halálát követelő tragédiáért. Dr. Dunai József állította, a szülők kitolták a babakocsit a védence kocsija elé. Az ominózus tárgyalási napon mindenki zokogott, a 66 éves gázoló, az asszony gyermekei, valamit a meghalt csecsemők szülei is.

“Nem tudom feldolgozni, ami történt, éjszakánként felkelek, és eszembe jutnak a gyerekek. Annyira fáj… Ha jól tudom, öt évig vártak rá” – zokogta a gázoló nő, aki ettől függetlenül nem ismeri el a felelősségét. Azt állítja: elvakította a nap, a szülők pedig kitolták elé az ikerbabakocsit.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik