Közélet

Megúszhatják a legrosszabbat Franciaországban a gyilkos magyar szakácsok

bíróság (Array)
bíróság (Array)

A kínai étterem tulajának feleségét lemészárló két férfi fiatal korukra tekintettel valószínűleg nem kap életfogytig tartó büntetést – mondta az ügyvédjük a Borsnak.

Franciaország aligha adja ki Magyarországnak F. Tamást és T. Benjámint – vélekedett a Borsnak az F. Tamást védő dr. Lichy József ügyvéd.

Március végén történt, hogy a két 19 éves szakács félholtra verte kínai főnöküket, annak feleségével pedig bestiális kegyetlenséggel végeztek, majd a holttestet egy hűtőkamrába rejtették. A férjnek maradt annyi ereje, hogy értesítse a rendőrséget, ám a két magyar fiatal rátámadt a francia zsarukra, egyiküknek még a fegyverét is megszerezték. Végül kommandósoknak adták meg magukat.

Az ügyvéd a Borsnak elmondta, hogy az emberölésen és emberölési kísérleten kívül súlyosan értékeli a francia ügyészség a rendőrök elleni támadást is, a fegyver megszerzése miatt elképzelhető, hogy ezt a cselekményt is emberölési kísérletnek minősítik.

„Fiatal korukra tekintettel valószínűleg nem kapnak életfogytig tartó büntetést, de így is évtizedekre kell felkészülniük.” – mondta.

Az étterem tulajdonosának feleségét a vallomásuk szerint fel is akarták darabolni, és valószínűleg megáll az előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik