Közélet

Könyörögtek a sofőrnek a Nemesszalóknál meghalt fiatalok

nemesszalok-baleset(960x640).jpg (Array)
nemesszalok-baleset(960x640).jpg (Array)

Az autón nem volt kötelező biztosítás, vélhetően ezért lépett a gázra a volán mögött ülő fiú.

“Nem nagyon akar beszélni a tragédiáról. Tudja, hogy meghaltak a barátai. Azt mesélte, hogy amikor Dávid meglátta a rendőrkocsit, visszafordult, mert azt mondta, nincs a kocsin kötelező felelősségbiztosítás. A fiúk kérték, ne tegye, könyörögtek, hogy lassítson, mert meg fognak halni. Azt is felajánlották, hogy kifizetik a büntetést, csak ne száguldjon” – mondta a Blikknek annak a fiúnak a rokona, akinek szilánkosra tört a karja a hétvégi, Nemesszalóknál történt balesetben. A kocsi fának csapódott, az ütközést az öt utasból csak ketten élték túl, ő és a sofőr.

A lap szerint az autón nem volt kötelező biztosítás, a volán mögött ülő fiatal ezért váltott irányt és adott gázt, amikor meglátott egy rendőrautót. Legalább 120-szal száguldhatott, amikor egy kanyarban lesodródott az útról. A hátul utazó három fiú – a 14 éves Zalán, a 21 éves Máté és a 18 éves Patrik – a helyszínen meghalt.

A sofőr legfeljebb 50 ezres helyszíni bírságot kaphatott volna, vagy legrosszabb esetben bevonják a kocsi forgalmiját a mulasztásért. A rendőrség arról egyelőre nem adott tájékoztatást, hogy  fogyasztott-e drogot vagy alkoholt.


Fotó: VMKI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik