Közélet

230 milliós NAV-fogás

pénzügyőrök (Array)
pénzügyőrök (Array)

A pénzügyőrök hamis karórákat, borotvapengéket, fejhallgatókat és hamis sportcipőket találtak két budapesti raktárban.

A NAV pénzügyőrei egy raktárt ellenőriztek Budapesten a Ganz-telepen. Az ellenőrzéskor a helyszínen tartózkodó egyik alkalmazott telefonon felhívta a raktár üzemeltetőjét, egy távol-keleti férfit, aki tagadta, hogy neki köze lenne a raktárhoz.

A raktárban iparjogvédelmi oltalom alatt álló, felirattal illetve figurával ellátott 29.500 karórát ( Rolex, Police, Patek Philippe, Hello Kitty, Hannah Montana, stb.), 20.000 borotvapengét (Gillette) és 96 fejhallgatót (Beats by Dr.Dre) találtak. Azok tulajdonjogát a férfi nem ismerte el, eredetét sem tudta igazolni.

Az előzetes szakértői vélemény megállapította, hogy a termékek illetve az azokon található feliratok illetve figurák az eredeti világmárkák silány minőségű utánzatai, hamisítványok, melyek értéke összesen 228 millió forint.

Ugyanebben az időben egy másik kőbányai raktárbázis területén tartott ellenőrzéskor a pénzügyőrök egy nyitott ajtajú kisteherautóra lettek figyelmesek, amely kartondobozokkal volt megrakva. A gépjármű csomagterének átvizsgálásakor előkerült 228 pár Nike Air Max formatervezési mintaoltalom alatt álló, több mint kétmillió forint értékű hamis sportcipő, amelyek tulajdonjogát sem a teherautó sofőrje, sem a vele utazó két személy nem ismerte el. A pénzügyőrök mindkét esetben lefoglalták a hamis árucikkeket, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

 


Ajánlott videó

Olvasói sztorik