Közélet

Nővér segítette az időseket kifosztó rablóbandát

A nővér kifaggatta a kórházi betegeket, három fiatal társa pedig kifosztotta őket. A bűnbanda tagjai jó családból származnak, a pénz valószínűúleg drogra kellett.

Látszólag mindent megtett a betegekért, valójában azonban épp ellenük dolgozott az a nővér, aki egy fiatalokból álló rablóbandának adott tippeket azzal kapcsolatban, hogy kik tartanak otthon sok pénzt, drága holmikat – írja a Blikk mai számában. Az ápolónő az idősek bizalmába férfőzött, majd kifaggatta őket otthonukban található értékeikről. Amíg a szépkorúak a kórházban tartózkodtak, a bűnbanda kirabolta lakásukat.

Így történt ez Karancsságon is, azonban itt hiba csúszott a három, egyébként jó családból származó fiatal, a 26 éves F. Gábor, a 29 éves V. Miklós és a 22 éves V. Alexandra számításaiba. A fiatalok a 74 éves B. Lajosnéhoz akartak betörni, azonban az asszony már otthonában volt, épp tévét nézett, mikor meghallotta, hogy feszegetik az ajtót. Botjával odabotorkált az ajtóhoz, addigra azonban már benyomták azt. B. Lajosnét lefogták, kezét kicsavarták és pénzt követeltek tőle, ő azonban váltig tagadta, hogy lennének értékei. Mivel az idős nő telefonálni akart, a bűnbanda betette az ágyneműtartóba – éppen a keresett milliókra, ugyanis B. Lajosné itt rejtette el vagyonát. A néni levette a szájáról a kötést és hogy elterelje a támadók figyelmét, úgy tett, mintha értékei a kredencben lennének. A betörők végül kevés pénzzel és ékszerrel távoztak.

A Blikk kiemeli: a fiatalok nem voltak rászorulva a pénzre, egyikük sztülei például gyártulajdonosok. A rabolt összegeket valószínűleg drogra költhették.

Gyilkolhattak is

Ezt a bandát gyanúsítják egy 82 éves ózdi nő meggyilkolásával is, a tettesek tavaly január 30-án verték halálra.
Néhány nappal később egy 80 éves borsodbótai nőnél jelentek meg, mivel megzavarták őket, zsákmány nélkül elmenekültek. A rendőrök nem sokkal később elkapták őket, így buktak le. A lap úgy tudja, a tippeket adó nővért azóta már kirúgták a kórházból és egy másik eljárásban vonták felelősségre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik