Belföld

Húsevő baktérium miatt nyomoznak a tatbányai kórházban

kórház (kórház, )
kórház (kórház, )

Belső vizsgálatot indult a Szent Borbála Kórházban, miután egyik betegük szerint húsevő baktérium támadta meg mindkét térdét.

Korábban már beszámoltunk az asszony kálváriájáról: „2012-ben Baker cisztaműtétre mentem a tatabányai kórházba.” Ezt követően négy hónapon belül még egyszer megoperáltak. Az asszony azt mondja, a második műtét után kezdődött kálváriája, miután az orvosok hazaengedték őt. Mint mondja, néhány héttel a beavatkozás után szörnyű fájdalmai lettek a lábában. „Visszamentem a kórházba, ahol mintavétel után kiderült, mindkét lábamat MRSA (húsevő baktérium) támadta meg.”

Az asszony végül három hónapot feküdt kórházban, miután a fertőzés a jobb térdében teljesen tönkre tette a keresztszalagot, a balban pedig az egész térdizmot. Ildikó szerint, mikor számon kérte orvosát, azt a választ kapta, hogy újra járhat majd, ha a fertőzés elmúlik. Csakhogy ez azóta sem következett be, az egykor sportos, aktív életet élő nő azóta is ágyhoz kötve él, mert képtelen lábra állni.

A kemma.hu szerint az eset után belső vizsgálatot rendeltek el, a kórház szóvivője pedig hozzátette, a vizsgálat eredménye szerint szakmai szabályszegés nem történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik