Közélet

A csepeli sorozatgyilkos fél, hogy a börtönben fog meghalni

Dragan B.-t senki sem látogatja a börtönben. A májusi ítélethirdetés előtt ügyvédjén keresztül nyilatkozott a szerb bandavezér.

Három és fél év után májusban kerülhet pont a csepeli sorozatgyilkosság ügyének végére. Az ügy kilcsfigurája, Dragan B. ügyvédjén keresztül nyilatkozott a Borsnak az általa elkövetett bűncselekményekről, bűntársairól.

A férfi a lapnak elmondta: bűnösnek tartja magát, de nem úgy, ahogy a bíróság látja. „Két sértett vonatkozásában nem értek egyet a minősítéssel” – jelentette ki a férfi, aki ellen a vád előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, súlyos testi sértés, kifosztás, magánlaksértés és személyi szabadság megsértése.

Ennek megfelelően a férfi pontosan tudja: lehet, hogy soha többé nem jön ki a börtönből. A Bors szerint Dragan nagyot csalódott a társaiban, mert úgy érzi, minden felelősséget rákennek, hogy elkerüljék a büntetést. A szerb férfi állítja: nem volt vezér bandájukban, együtt tervelték ki és hajtották végre a bűncselekményeket.

Dragant a börtönben senki sem látogatja, édesanyjával is csak levélben tartja a kapcsolatot.

Kiásta magát az áldozat

A csepeli sorozatgyilkosság ügyében 2013 novemberben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség. Maga a nyomozás 2011-ben indult, miután a gyilkos banda egyik áldozatának – akit augusztusban támadtak meg – sikerült kiszabadulnia. Az erdélyi fiatalembert kifosztották, bántalmazták, megkötözték, majd nyakig a földbe temették. Miután kiásta magát, értesítette a rendőrséget, így derült fény a rémtetteikre.

A nyomozók akkor négy elásott holttestet találtak az eperföldön, a családdal 2011 januárjában végeztek. A hajléktalanokból álló rablóbandát egy szerb férfi, a 39 éves B. Dragan vezette. A csapat egy ötödik emberrel, egy diósdi férfival is végzett 2010-ben, ám az ő maradványai a mai napig nem kerültek elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik