Közélet

Vihar döntött le egy tűzfalat az Andrássy úton

A viharos erejű szél miatt leomlott egy tűzfal, és autókat rongált meg péntek délelőtt Budapest belvárosában. Az időjárás fővárosszerte károkat okozott.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa, Kolozsi Péter elmondta: a baleset a főváros VI. kerületében, az Andrássy úton történt. A tűzfal egy három-négy méteres szakaszon omlott le, a törmelék mintegy 20 négyzetméternyi területen szóródott szét a járdán.

Személyi sérülés ugyan nem történt, ám három-négy autó megrongálódott. A tűzoltók megkezdték a törmelék eltávolítását, és elhárítják az omlásveszélyt – közölte a szóvivő.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) arról tájékoztatott, hogy a fővárosban több helyszínen dolgoznak a tűzoltók az erős szél miatt keletkezett károk elhárításán.

 Viharkár egy III. kerületi játszótéren Fotó: Hír24

A IX. kerületben, a Vaskapu utca és a Drégely utca kereszteződésében meglazult vakolatdarabokat távolítanak el egy ötemeletes épület homlokzatáról, a II. kerületi Rézmál utcában pedig veszélyesen lógó cserépdarabokat szednek le egy házról.

A munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásra lehet számítani az érintett utcákban – közölte az OKF.

 

Cikkünket folyamatosan frissítjük, ha van egy jó képe a vihar pusztításáról, küldje el nekünk az info@24.hu e-mail címre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik