Belföld

Egymást érik a viharkárok, és ez még csak a kezdet

viharkár magyarországon (viharkár, erdő, yvette, )
viharkár magyarországon (viharkár, erdő, yvette, )

Péntek délig a viharos időjárás miatt több mint ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz.

Viharos széllel, sok helyen jégesővel, hóval érkezett az április. A kárbejelentések nagy része viharkár. Az ügyfelek által becsült kárérték meghaladja a 33 millió forintot, az átlagos kárérték a 80 ezer forintot. A legtöbb bejelentés Budapestről érkezett, ezt követi Nyíregyháza, Debrecen és Pécs. Az előrejelzések szerint marad a viharos időjárás, ezért további károkra lehet számítani.

„Az előrejelzések szerint az ünnepek során a szél továbbra is erős marad, vasárnap többfelé megerősödik, hétfőn viharossá fokozódik, így további kárbejelentésekre számítunk” – mondta Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese, aki szerint a viharokat elkerülni nem lehet, de a károk mérsékelhetőek.

A Generali Biztosítóhoz mintegy 930 kárbejelentés érkezett. Ezek túlnyomó többsége szélkár, de villámcsapás, felhőszakadás és jégverés miatt is tettek bejelentést. A károk becsült értéke összesen 80 millió forintra tehető. A legtöbb bejelentés szintén Budapestről érkezett, de Pécs és Debrecen térségéből is sokan keresték meg a társaságot. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik