Közélet

Kábítószert és zárjegy nélküli cigarettát találtak a NAV ellenőrei

Tizennyolc doboz Jin Lin márkájú magyar adójegy nélküli cigarettát és több mint 30 gramm kábítószergyanús anyagot találtak a pénzügyőrök egy kocsiban Budapesten.

A NAV közleménye szerint a XIII. kerületben járőröző NAV-ellenőröknek az tűnt fel, hogy egy VW Transporter első ülésén egy doboz Jin Lin magyar adójegy nélküli cigaretta volt. A gépkocsit használó személyt a parkoló szomszédságában lévő építkezésen találták meg a pénzügyőrök.

“Miután megvizsgálták a gépjárművet, annak hátsó üléssora mögött további 18 doboz Jin Lin márkájú magyar adójegy nélküli cigarettát és több mint 30 gramm kábítószergyanús anyagot is találtak a pénzügyőrök” – írja az adóhatóság közleménye. A pénzügyőrök értesítették a rendőröket, akik a gépjárművet használó személyt előállították és kábítószer birtoklás bűncselekmény elkövetése miatt eljárást indítottak ellene. A 18 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát a pénzügyőrök lefoglalták és jövedéki eljárást indítottak, melynek keretében vizsgálják, hogy az illető kereskedett-e a termékekkel.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik