Közélet

Oroszlánok szabadultak el Kecskeméten egy cirkuszból

Altatólövedékkel kábítótták el a még kószáló állatot.

A hvg.hu cikke szerint a rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínen, és platós teherautóval menekítették az embereket a szabadidőparkból, ahol a cirkusz tanyázik. Az oroszlánok az Eötvös Cirkuszból szöktek meg.

Úgy tudni, több hektáros területet kerítettek körbe.A kerítés viszont helyszíni jelentések szerint több helyen lyukas, hiányos volt, így a rendvédelmi szervek attól tartottak, hogy az állatok kiszöknek a területről. A szabadidőpark mellett egy lakópark, egy nyugdíjas otthon, illetve egy szakközépiskola és kollégium található.

“Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2015. március 10-én 16 óra 7 perckor arról, hogy a Benkó Zoltán Szabadidőközpont zárt (Vízmű-domb) területén az ott állomásozó cirkusz állatai közül két oroszlán ismeretlen körülmények között elszabadult.A helyszínre vonult rendőrök a tájékozódáson túl megkezdték a szabadidőközpont kiürítését, valamint a kerítés és a kapuk ellenőrzését. Kiérkezésükkor az egyik keresett oroszlán már előkerült, a másik állat befogása pedig már folyamatban volt.Eközben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának munkatársai értesítették a mentőszolgálat munkatársait a történtekről, valamint segítséget kértek a Kecskeméti Vadaskert vezetőjétől annak érdekében, hogy a még szabadon lévő oroszlánt altatólövedék kilövésére alkalmas fegyver használatával segítsék befogni. Az összehangolt munka eredményeként 16 óra 34 perckor a másik vadat is sikerült bezárni, majd egyértelműen megállapították, hogy több oroszlán nincs szabadon”

Az ügyben a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya foglalkozás körében elkövetetett veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik