Közélet

Cirkuszi tigris ölt meg egy nyolcéves kislányt

A kisgyerek a fején szenvedett súlyos sérüléseket, és a kórházban már nem tudták megmenteni az életét.

A gyerek a családjával látogatott el egy vidámparkba a kínai Chongqing városában, ahol a kínai sajtóban megjelent beszámolók szerint sikerült észrevétlenül bejutnia arra a közönség elől lezárt területre, ahol a cirkuszi állatok kiképzése zajlik. A nyolcéves kislányra a cirkusz egyik tigrise támadt rá. A nagymacska a China News beszámolója szerint szétmarcangolta a gyerek fejét. A meg nem nevezett lány a kórházba szállítás után halt meg.

 
A nyolcéves kislánynak sikerült észrevétlenül bejutnia a látogatóktól elzárt területre, ahol a cirkuszi állatok idomítását végezték
(Fotó: leheledu.com)

A Leheledu vidámpark az eset után közölte, hogy sikerült megegyezniük a megölt kislány családjával a kompenzáció összegéről, és a biztonsági előírások szigorítását ígérték, hogy több hasonló eset ne fordulhasson elő. Közben a helyi hatóságok vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy miként történhetett meg a haláleset.

Pár hete egy kilencéves kisfiú karját tépte le egy állatkerti medve Kínában, amikor a gyerek meg akarta etetni a ketrecében lévő vadállatot, és benyúlt a rácsok közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik