Közélet

Siófok rendőrsége nem bír a „falkákban járkáló hiénákkal”

A megyei rendőrkapitánytól kért erősítést Siófok polgármestere, mert egy társaság a hétvégén két biztonsági őrt összevert, és a szóbeszéd szerint újra felbukkantak az „enyingi romák".

Lengyel Róbert független polgármester az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, “a városi legenda” szerint egy nagyjából húsz emberből álló társaság érkezett Enyingből Siófokra. Ezért kedden levelet írt a megyei rendőrfőkapitánynak, amelyben azt kérte, hogy a pénteki és szombati éjszakákon odavezényelt rendőrökkel erősítse meg a város közbiztonságát. “Falkákban járkáló hiénákra Siófokon nincs szükség, távol kell őket tartani” – fogalmazott a polgármester. Ismerve a helyi és megyei főkapitányt, nincs kétsége, hogy meg fogják kapni a segítséget.

A Somogy megyei hírportál, a Sonline kedden írt arról, hogy a hétvégén egy siófoki szórakozóhely két biztonsági őrét hagyta helyben egy több autóval érkező társaság. A városban terjedő szóbeszéd szerint “újra felbukkantak Siófokon az enyingi romák”.

A cikkben felidézték azt is, hogy korábban “országos visszhangot váltott ki egy 150-200 fős, zömmel enyingi romákból álló társaság hat évvel ezelőtti, ugyancsak demonstratív célzatú felvonulása a nyáron legforgalmasabb parti korzón, a siófoki Petőfi sétányon”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik