Belföld

“Sokba fog ez önnek kerülni, készüljön!” – Simicskó kikéri magának

Simicskó István, az Emmi államtitkára személyesen hívta fel az Átlátszót, és perrel fenyegette meg a portál újságíróját, amiért rossz fényben tüntették fel őt és családját az ingatlanvásárlásokkal kapcsolatban.

Az Átlátszó cikke szerint a fideszes Simicskó István idős szülei furcsa módon gyarapodtak az utóbbi években. Miközben van egy lakása a siófoki Aranyparton néhány éve épült elegáns lakóparkban, további négy ingatlant szereztek ugyanott a szülők is, miközben a nyilvános adatbázisokból nem látszik, miből tudták megvenni a nyaralónak használt lakásokat.

Az Átlátszó kérdéseket tett fel még a cikk megjelenése előtt az EMMI államtitkárának, de mint írják, viszonylag kevés konkrétumot tartalmazó választ kaptak. Simicskó azonban a cikk elolvasása után kikérte magának az Átlátszó állításait.  Majd az újabb telefonálásakor perrel is megfenyegette az újságírót és lapját.

Az Átlátszóra feltett hanganyagból kiderül, hogy a politikus némiképp összekeverhette az Átlátszót az Indexszel, mert vélhetően nekik küldte el az ingatlanok adásvételi szerződéseit. Mint azt az újságírónak elmondta, édesapja ugyanannyi ingatlant adott el, mint amennyit vett. Kikérte magának, hogy a szülei és az ő tisztességét megpróbálja bemocskolni. Édesapja is vállalkozó, ő is vállalkozó volt, és mindig vásároltak ingatlanokat.

“Be fogom önt perelni” – mondta a politikus, amikor újra felhívta a riportert. Mint elmondta, sokba fog ez kerülni neki és a szerkesztőségnek. Emellett azt is kifejtette, hogy a garzonja, amiről a cikkben írnak „nem is a Balatonra, hanem a vasútra néz”.

Szerdán az államtitkárság már közölte, hogy Simicskó István családtagjainak, közeli hozzátartozóinak vállalkozásai soha nem kaptak állami, önkormányzati támogatást vagy megrendelést, nem pályáztak uniós forrásokra és soha nem vettek fel hitelt. Az államtitkár gyermekei sem rendelkeznek ingatlantulajdonnal – tették hozzá. Simicskó István megteszi a szükséges jogi lépéseket a portál “valótlan állításai miatt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik