Belföld

Öt Balaton-parti lakása van a KDNP-alelnöknek és családjának

Simicskó István (Simicskó István)
Simicskó István (Simicskó István)

Nem világos, hogy Simicskó István idős szülei miből tudtak bevásárolni a siófoki Aranyparton.

Tavaly nyáron derült ki Simicskó István KDNP-alelnökről, az EMMI sportért felelős államtitkáráról, hogy évekig összevissza töltötte ki vagyonnyilatkozatait, hol az ingatlanjai mérete, hol azok vásárlásának ideje változott – idézi fel az Átlátszó. Simicskó akkor azt ígérte: jobban ügyel majd a pontosságra. Idős szüleinek persze nem kell nyilatkozniuk vagyonukról, így nem derül ki, hogy az államtitkár 70 év feletti édesapja és édesanyja miből vett néhány év alatt négy, több tízmillió forint értékű lakást Siófokon, a Balaton partján, ugyanabban az új építésű lakóparkban, ahol Simicskónak is van egy lakása. A szülők Pilisszentivánon is vettek ingatlanokat.

Az Index tavaly kiszúrta, hogy a KDNP-alelnök 2010-es és 2011-es vagyonbevallásába olyan ingatlanok kerültek, amelyek a későbbi bevallásokban nem szerepeltek és az eladásukra utaló vagyongyarapodás sem volt feltüntetve. Simicskó akkor azt a meglepő választ adta, hogy véletlenül írta be ezeket vagyonnyilatkozatába, valójában szülei nevén vannak, csak nem voltak keze ügyében az adásvételi szerződések, fejből pedig nem emlékezett rá, hogy melyik lakás kinek a nevén van.

Az államtitkár szülei nevén lévő siófoki lakások összértéke nagyjából 142,5 millió forint lehet. „Államtitkár úr édesapjának tudomásunk szerint nem csak egy ingatlanja van, 57 éven át kereskedő volt, sikeres vállalkozóként kis- és nagykereskedelmi tevékenységet folytatott. Soha nem kapott állami, önkormányzati és eu-s támogatást, mint ahogy megrendelést sem. Amit elért egy élet tisztességes munkájával és a törvényt szem előtt tartva tette” – írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Átlátszó megkeresésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik