Közélet

Megtalálták Balla Irma gyilkosának DNS-ét

Új bizonyítékot találtak a nyomozók a Balla Irma-ügyben: a lefoglalt tárgyak azonosítása közben megtalálták a gyilkos DNS-ét. Azt egyelőre nem tudni, az elkövető beismerte-e a tettét.

D. Lajost emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók – írtuk korábban. A férfi kétszer már beismerte, hogy ö ölte meg 2007-ben a fideszes önkormányzati képviselőt, de mindannyiszor visszavonta a vallomását. 

A Blikk úgy tudja, a Terrorelhárítási Központ emberei mentek a váci börtönbe D. Lajosért; a férfi vagyon elleni bűncselekmény miatt tölti ott a büntetését. Az azonban, hogy harmadszor is elismerte-e a gyilkosságot, még nem derült ki, mivel a rendőrség a lap ezzel kapcsolatos megkeresésére még nem válaszolt.

“D. Lajos folyamatosan gyanús volt, hiszen kétszer is részletesen elmondta, hogyan nézett ki Balla Irma otthona. Miután visszavonta a vallomását, helyismeretét azzal magyarázta, hogy a szomszédban dolgozó segédmunkásként az ablakból látta, hogy néz ki belülről a ház. Bár a bizonyítási eljárás rácáfolt D. Lajosra, a férfi kitartóan tagadta, hogy járt volna a lakásban, úgyhogy többször nem vették elő” – olvasható a bulvárlap cikkében.

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétján gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal az ügyészség az áldozat fiát, ifj. Schönstein Sándort vádolta meg. Őt később bizonyítottság hiányában felmentették

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik