Közélet

A Combino elé rúgták az idős nőt

combino alá szorult nő (combino. baleset, 4-6-os villamos, combino alá szorult, )
combino alá szorult nő (combino. baleset, 4-6-os villamos, combino alá szorult, )

Megszületett az ügyészség vádirata, amely szerint a visszaeső 42 éves férfi a villamos elé rúgta a 74 éves nőt, akit a jármű a vészfékezés ellenére halálra gázolt.

A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot. Eszerint a már évek óta alkoholizáló és hajléktalan életmódot folytatott vádlott tavaly augusztus elsején már a hajnali óráktól italozott, majd ittas állapotban, a déli órákban a 4-es és 6-os jelzésű villamos Budapest II. kerület, Margit híd budai hídfőjénél lévő megállójába ment.

Ekkor érkezett a halálra gázolt idős asszony is a villamosmegállóba, és megállt a Pest felé közlekedő villamos peronján, a megálló fedett részén korlátnak támaszkodó vádlott előtt. Amikor a villamos a megálló felé közeledett, felszálláshoz készülve a sértett a peron széle felé lépett. Ekkor a vádlott a jobb lábát felemelte, egy pillanatig kivárt, majd talpával deréktájon meglökte a sértettet azért, hogy a nő a sínekre zuhanjon.

A lökés hatására a sértett a villamossínekre esett, és a megállótól ekkor már csak 15 méter távolságra lévő villamos a vészfékezés ellenére elgázolta. A sértett a villamos orr része alá szorult, és a helyszínen életét vesztette.

A vádlottat a villamosra várakozók a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartották. A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben a főügyészség határozott ideig tartó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt – derül ki a fővárosi főügyész, Dr. Ibolya Tibor közleményéből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik