Közélet

4,5 kiló kokaint próbáltak Dubaiból becsempészni

Több mint 65 millió forint volt annak a kokainszállítmánynak az értéke, amivel egy spanyol férfi megbukott Ferihegyen.

Egy spanyol állampolgárságú férfi érkezett Dél-Amerikából Budapestre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre Dubai felől. A leszállás után a zöld folyosón keresztül kívánta elhagyni a terminált, azaz úgy tett, mint aki bejelentésre kötelezett árut nem visz magával – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményéből.

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján döntöttek úgy, hogy az utast alaposabban is megvizsgálják. A kézipoggyász átvizsgálásakor annak preparált oldalfalában két ragasztóval rögzített csomagot találtak. Az elrejtett csomagokban található ismeretlen fehér porból mintát vettek és a helyszínen végzett gyorsteszt alapján megállapították, hogy az kokain.

Az összesen 4366,4 gramm 65,5 millió forintot meghaladó feketepiaci értékű kábítószert a pénzügyőrök lefoglalták és kábítószer birtoklása bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt feljelentéssel átadták a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságnak.

Ebben az évben ez már a harmadik eset volt, amikor Dél-Amerikából Dubai érintésével próbáltak meg nagyobb mennyiségű kokaint becsempészni hazánkba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik