Közélet

Szigetszentmiklósi szülők – megszólalt az ügyészség

szigetszentmiklós (szigetszentmiklós)
szigetszentmiklós (szigetszentmiklós)

A Pest Megyei Főügyészség visszautasítja a bíróság kritikáját.

Szabó Ferenc Pest megyei főügyész csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: azok a kritikák, amelyeket az ügyészség felé megfogalmaztak, “indokolatlanok, számos elemükben valótlanok, de mindenképpen rosszindulatúak”. Ezt visszautasítjuk – fűzte hozzá.

Mint elmondta, az ügyészség szemére vetette a bíróság, hogy nem szerzett be minden bizonyítékot, így azokat a bíróságnak kellett pótolnia. Szabó Ferenc hangsúlyozta: a nyomozás során minden bizonyítékot beszereztek. Ezek a bizonyítékok olyan zárt láncolatot alkottak, amelyek egyértelműen arra mutattak, hogy a vádbeli cselekmények megtörténtek

Ahogy arról beszámoltunk, a Budapest Környéki Törvényszék kedden hozott ítéletet az ügyben első fokon. A döntés sokakat meglepett: az apát és az anyát is két-két évre ítéleték kiskorú veszélyeztetése miatt, a szexuális erőszak vádpontja alól azonban felmentették őket. Mindketten szabadon távozhattak, hiszen ezt az időt már leülték, míg előzetesben voltak. A szakértői csoport szerint bár fizikai trauma érte a gyerekeket, de a szexuális bántalmazást egyértelműen kizárták. A bíróság végül azt sem állapította meg, hogy fekáliát, bogarakat vagy egyéb borzalmakat ettek volna.

Sóti Miklós gyerekpszichológus azonban – aki kezelte a gyerekeket – a 7/24-nek azt mondta, mindhárman mutatták a szexuális bántalmazás tüneteit. Sajnálja, hogy a nyomozás vagy a bírósági munka ezt nem tudta igazolni.

A Bors csütörtökön arról írt, hogy milliomossá teheti a gyermekeik ellen elkövetett szexuális erőszak vádja alól felmentett szigetszentmiklósi szülőket, ha a másodfokon eljáró bíróság is számukra kedvező ítéletet hoz.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik