Közélet

Balla-gyilkosság: korábban lefoglalt tárgyakat kértek be

Az ügyben egy éve elrendelt új nyomozást már nem a Hajdú-Bihar megyeiek felügyelik. Mindkét régi gyanúsított képbe kerülhet újra.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Balla-gyilkosság miatt ismét célkeresztbe került D. Lajos, aki évekkel ezelőtt bevallotta a fideszes önkormányzati képviselő megölését. De nemcsak őt vehetik újra elő, hanem az áldozat fiát is; Schönstein Sándor állam elleni kártérítési pere egyébként jelenleg is zajlik.

Az Országos Rendőr-főkapitányság egy éve új nyomozást rendelt el, de az ügyet már nem a Hajdú-Bihar megyei, hanem a Szabolcs-Szatmár-Beregi Főügyészség felügyeli.

Magyar György, Balla Irma fia, Schönstein Sándor ügyvédje a Népszavának elmondta, hivatalosan nem értesültek a fejleményekről. Véleményük szerint régen el kellett volna venni az ügyet a hibát hibára halmozó Hajdú-Bihar megyétől, és ezt annak idején kezdeményezték is. Most abban reménykednek, hogy a felügyelet változásával hamarosan meglesz az igazi elkövető is – tette hozzá.

A nyomozók viszont újabb vizsgálatra bekérték az áldozat fiától lefoglalt, majd neki pár éve visszaadott ingóságokat is – írja a lap. Egyebek mellett ruhaneműkről van szó, melyeken most újra DNS-mintákat keresnek.

Balla Irmát 2007 húsvétján ölték meg otthonában. Azóta sem derült ki, hogy ki végzett vele.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik