Közélet

Újra előveszik a Balla-gyilkosság régi gyanúsítottját

Áprilisban szabadulhatott volna a börtönből D. Lajos, aki évekkel ezelőtt bevallotta a fideszes önkormányzati képviselő, Balla Irma meggyilkolását.

A Blikk úgy tudja, D. Lajos vagyon elleni bűncselekmények miatt kiszabott büntetéséből szabadult volna, ám ismét elítélték más ügyek miatt, így legkorábban három év múlva jöhet ki a börtönből. Persze csak akkor, ha nem gyanúsítják meg újra, mert a lap információi szerint a Balla-gyilkosság miatt ismét célkeresztbe került.

A Balla-gyilkosság nyomozásának kimenetele kihat az ügyben ártatlanul elítélt fiúra, Schönstein Sándorra, akinek az állam elleni kártérítési pere jelenleg is zajlik. A férfit a napokban hallgatta meg a bíróság, arra voltak kíváncsiak, milyen kár érte abban a két évben, amikor előzetes letartóztatásban ült. Amennyiben új gyanúsítottja lesz az ügynek, Schönstein perújítást kezdeményez, hiszen őt korábban bizonyítottság hiányában mentették fel.

A gyilkossági ügy nyomozását már nem a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség felügyeli, hanem a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, és nem zárható ki, hogy elfogultság miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik