Befejezéséhez közeledik az ELTE fonyódligeti gólyatáborában történt nemi erőszak ügyében elrendelt nyomozás – írja az mno.hu. Úgy tudják, a történteket vizsgáló fonyódi rendőrkapitányság már a jövő hónapban vádemelési indítvánnyal fordulhat az ügyészséghez, majd megkezdődhet az ügy vád-előkészítési időszaka, amelynek során eldől, hogy vádat emelnek-e a férfi ellen.

Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője a lapot arról tájékoztatta, hogy a  Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványával egyezően március 1-jéig hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását. Ismertetése szerint a járásbíróság azzal indokolta a döntést, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén továbbra is fennáll a szökés, az elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye.

Mint ismert, tavaly az ELTE tanítóképző kar fonyódligeti táborában nyár végén erőszakoltak meg egy lányt. Az ottani HÖK-elnököt, aki tudott az elkövető fotós előéletéről, az egyetem felfüggesztette. Ezután több erőszakos esetre is fény derült.

Az üggyel összefüggésben az egyetem felelősségre vonta a kar hallgatói önkormányzatának azóta lemondott elnökét, mivel kiderült, tudomása volt arról, hogy az erőszak gyanúsítottja korábban is zaklatta már egy hallgatótársát. A diákvezetőt végül két szemeszterre tiltották el a tanulmányaitól. A hallgató nem fogadta el a döntést, fellebbezett a fegyelmi bizottság határozata ellen. A lap úgy tudja, a fellebbviteli eljárás a héten zárul, így napokon belül eldől, helybenhagyják-e a korábban kiszabott büntetést. A gyanúsítottal szemben az az ELTE egyelőre nem érvényesített szankciókat, az ellene indított fegyelmit ugyanis a büntetőeljárás végéig felfüggesztették.