Közélet

Mégsem pillanatnyi elmezavarból ölhetett a családirtó

A férfi előre már akkor fegyvereket vásárolt, amikor elkezdődött a gyermekelhelyezési vita – írja a Blikk.

Pillanatnyi elmezavarra hivatkozik a 47 éves T. Lajos, aki tavaly júniusban lőtt meg négy embert. Csakhogy a hatóság egészen más véleményen van: szerintük a férfi előre megfontolta tettét – írja a Blikk. Információik szerint a vérfürdő előtt 5 hónappal, már januárban elkezdte gyűjteni a pisztolyokat. Először gáz-riasztó fegyvereket vett, később élespisztolyt is vásárolt.

A gyanúsított imádta a fegyvereket, már a katonaságnál is kitűnő céllövő volt, és a gyanú szerint a mészárlás előtt többször is lőgyakorlatot tartott. Alaposan begyakorolhatta a fegyverhasználatot: a ballisztikai szakvélemény szerint mindegyik lövést célzottan adta le. Volt élettársát hasba lőtte, volt anyósát szíven, az asszony élettársát, R. Józsefet pedig a dulakodás közben gerincen, de csak azért, mert az éppen megfordult, hogy elmeneküljön. Féltékenysége fő tárgyának, Adrienn új kedvesének a mellkasába eresztett golyót.

Az apa már a gyermekelhelyezéssel kapcsolatos pszichológiai vizsgálatra is két fegyverrel ment. Nála volt a Beretta, amivel később megölte áldozatait, valamint az átalakított másik élesfegyver is. Ezek közül a zsaruk csak az előbbit találták meg a Körösben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik