Közélet

Őrjöngve vagdalkozott a bozótvágóval B. József

macséta (macséta)
macséta (macséta)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 30 éves mezőcsáti férfivel szemben.

A nyomozás adatai szerint a későbbi gyanúsított szerdán 17 óra 15 perc körül felkereste ismerőseit, egy 84 éves házaspárt miskolci lakásukban azért, hogy pénzt kérjen tőlük. Mivel a férfi elutasító választ kapott, elővette ruházata rejtekéből a magánál tartott „macsétát”, majd azzal többször lesújtva súlyosan megsebesítette az idős házaspár mindkét tagját.

A támadást észlelve a szomszéd ingatlanból egy 40 éves férfi az idősek segítségére sietett, megmentve azok életét. Az önkívületi állapotban lévő támadó azonban a két idős sértett védelmére kelő férfit a vágóeszközzel ugyancsak megsebesítette, majd a helyszínről futva elmenekült.

A bűncselekmény elkövetésétől számított egy óra leforgása alatt a rendőrök felkutatták, elfogták, majd őrizetbe vették az ámokfutót. A nyomozók az elkövetés helyszínének közelében megtalálták és lefoglalták a támadáshoz használt bozótvágó kést is.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a megyei főügyészségen indítványozta a férfi előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik