Közélet

Macsétával vágták le a szolnoki villanyszerelő ujjait

A férfi szerint valójában a fejét vagy a nyakát célozták. Azért sérült meg a kezén, mert azzal védte az arcát.

Bozótvágóval sebesítettek meg egy 41 éves férfit Szolnokon, több ujját is levágták. A szoljon.hu-nak maga a megsebesített villanyszerlő mesélt a múlt héten történtekről.

„Ha úgy vesszük, szomszédja vagyok az egyik támadómnak, hiszen ő a barátnőjével a bérház földszintjén lakik, én pedig az élettársammal és a fiával a második emeleten” – kezdte Zsoldos László. Elmondta, hogy idén áprilisban barátkoztak össze és többször is segített neki, hol pénzzel, hol más módon, ennek ellenére átverte. Az utolsó csepp az volt, amikor “cimborája” elhitette vele, hogy áron alul tud szerezni neki egy alig használt kocsit, némi előleg fejében. “Butaság volt belemennem, de adtam neki megint egy kis pénzt. Épp ma, a kötözés után számoltam ki, hogy mindennel együtt, hozzávetőlegesen 150 ezer forinttal húzott le” – fűzte hozzá.

Emiatt összeszólalkoztak, a férfi pedig kijelentette, nem tartozik semmivel.  Akkor nem történt semmi, ám este, amikor a villanyszerelő hazaért, megtámadták. „Amint a ház kapujából a magasföldszintre érkeztem, hirtelen kivágódott az üveges lengőajtó, s mint a villám, ketten sújtottak le rám. Pali macsétával, s a Törökszentmiklóson élő népes családjának egyik tagja pedig baseballütővel. Ütöttek, vágtak, s leestem a földre. Felnéztem, s láttam, hogy Pali a bozótvágóval a fejemet, vagy a nyakamat veszi célba, ezért védekezésre felemeltem a bal kezemet maga elé. Ekkor sújtott le, s vágta le teljesen a kisujjamat, s még mellett kettőt csontig, bőrig” – idézte fel a történteket hozzátéve, hogy támadói rokonai másnap körbejárták a házat és mindenkit megfenyegettek, hogy hallgassanak a látottakról.

Az esettel kapcsolatban a lap kereste a rendőrséget, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy a gyanúsítottak egy ez idáig beazonosítatlan eszközzel támadták meg a férfit egy szolnoki ház folyosóján, súlyos sérüléseket okozva neki. Az egyik támadót elkapták, társát azonban egyelőre keresik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik