Közélet

Iskolai késes dráma Zuglóban: trükkel foghatták el a támadót

Egy 18 éves diák késsel fenyegetőzött egy zuglói középiskolában, akit álruhás rendőröknek sikerült ártalmatlanná tenni – értesült a Hír24. A rendőrség szerint az öngyilkos hajlamú fiataltól nem hangzott el fenyegetőzés.

Ma rendőrök vittek el egy 18 év körüli fiút egy zuglói középiskolából, miután késsel hadonászott. Úgy tudjuk, a diák elmondta, hogy túszokat akar ejteni és megfenyegette iskolatársait és egy tanárt is, hogy megöli őket. A fiú már állt már gyógykezelés alatt, legutóbb decemberben, azóta viszont nem szedte a gyógyszereit.

Információink szerint a támadót trükkel fegyverezték le. A mentőket ugyanis beengedte magához, akik azt mondták, megvizsgálják. Megengedte, hogy megmérjék a vérnyomását. Az egyik mentős azonban rendőr volt, és neki sikerült ártalmatlanná tenni.

A rendőrség közleménye szerint azonban fenyegetés nem hangzott el, a tanulót a tanári szobában az önkárosítás megakadályozása érdekében fogták el.

Mint írják, egy zuglói oktatási intézmény csütörtök délelőtt értesítették őket, hogy egy öngyilkosságra hajlamos tanulójukat az iskola egyik munkatársa bekísérte a tanári szobába. A helyszínre érkező járőrök biztonsági intézkedést hajtottak végre: a tanulót a tanári szobában az önkárosítás megakadályozása érdekében elfogták. A rendőri intézkedést megelőzően, illetve annak során személyi sérülés nem történt.

Az rendőrség szerint oktatási intézményben túszhelyzet nem alakult ki, a tanuló részéről fenyegetés nem hangzott el. A tanulót a mentők egy fővárosi egészségügyi intézmény pszichiátriai osztályára szállították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik