Közélet

Bíróság előtt az ország egyik legveszélyesebb gyilkos asszonya

halalfej(960x640)(1).jpg (halálfej, méreg)
halalfej(960x640)(1).jpg (halálfej, méreg)

Három embert ölt meg. Ő lehet a második nő, aki tényleges életfogytiglant kap. Szita Bence gyilkosa volt az első.

Bíróság elé állt hétfőn az a 37 éves nő, aki három éven keresztül úgy szerzett pénzt, hogy elkábította idős áldozatait.  Többen meghaltak az italukba kevert szertől. Az asszony tagad.

A vádirat szerint a nő Romániában élt, de gyakran megfordult Magyarországon. Még azelőtt is, hogy bűncselekményeket követett el. Itt megismert egy férfit, általa pedig egy társaságot, akik lopáshoz használták a fent említett módszert. Érden és a körülötte lévő településeken fosztottak ki házakat, miután különféle indokokkal bejutottak, és elbódították a lakókat.

A nő 2009 és 2012 között házaló árusként járta Érd környékét. Főleg kocsmákban vagy az utcán ismerkedett meg áldozataival, kifigyelte azokat, akik egyedül, vagy magatehetetlen emberrel élnek. Kedves volt és behízelgő, a férfiaknak szexet ígért, a nőknek pedig portékája segítségével igyekezett a bizalmába férkőzni. Miután bejutott otthonaikba, megpróbálta elterelni a figyelmüket. Ha ez nem ment, előkerült a veszélyes szer, amelyet vagy a kávéjukba tett, vagy valamilyen alkoholos italba, rávette ugyanis őket, hogy igyanak.

A méregkeverő három embert ölt meg: egy 50 éves érdi és egy 74 éves diósdi férfit, valamint egy 76 esztendős érdi asszonyt. 

A vád szerint  az asszony úgy rakott altató-nyugtató hatású anyagot kiszemeltjei italába, hogy nem volt tisztában egészségi állapotukkal, esetleges betegségeikkel, az általuk szedett gyógyszerekkel és a gyógyszerek közötti kölcsönhatás eredményével. Az így elfogyasztott szer még a terápiás mennyiséget meg nem haladó mértékben is olyan kórfolyamatokat indíthat el a sértettek szervezetében, amely a halálukhoz vezethet.A vádlottnak ezzel az eredménnyel számolnia kellett, ő azonban ennek lehetséges következményekbe belenyugodott – olvasható a Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatásában. 

A Pest Megyei Főügyészség a vádiratában tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott. A Bors írt arról korábban, hogy ő a második nő hazánkban, aki a legsúlyosabb büntetésre is számíthat. A másik Szita Bence egyik gyilkosa volt, a kisfiú nevelőapjának barátnője, aki azért akart végezni a gyerekkel, mert úgy érezte, az útjában áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik