Közélet

Rendőrök lövöldöztek Fejérben

A Fejér megyei Száron intézkedő rendőröket egy társaság. Egy járőr először a levegőbe lőtt, majd célzott lövést adott le.

Egy vadásztól érkezett segélykérés a Szár melletti erdőből december 28-án, késő délután: a vadászt három férfi előzetes szóváltást követően bántalmazta. A háromfős társaság nem illetődött meg a kiérkező járőrpáros láttán, megtámadták a rendőröket – olvasható a Police.hu-n.

A támadók többszöri felszólítás ellenére sem hagytak fel a rendőrök bántalmazásával, ezért az egyik rendőr – a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint – két figyelmeztető lövést adott le „a légtér irányába”. Majd miután a férfiak tovább bántalmazták járőrtársát, egyikük alsó végtagjára célzottan lőtt.

A meglőtt D. Roland 38 éves, szári lakos állapota az elsődleges adatok szerint súlyos, de nem életveszélyes. Őt és a két sérült rendőrt a mentők kórházba szállították. A rendőrök a támadóik közül a helyszínen fogták el D. Rolandot és az 57 éves Sz. Tibor szári lakosokat, majd röviddel később lakásán a 35 éves szintén helybéli D. Szabolcsot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik