Élet-Stílus

Szabadnapos rendőr mentette meg a fuldokló kisfiút

kisfiu(960x640).jpg (kisfiú, )
kisfiu(960x640).jpg (kisfiú, )

A hároméves kisfiúnak egy cukorka akadt a torkán. Ha nincs a rendőrtiszt, a szülők szerint könnyen tragédiával végződhetett volna az eset.

A nevadai rendőrtiszt, Quinn Averett épp a szabadnapját töltötte és vásárolni indult autójával, amikor a rádióban meghallotta, hogy a közelében lévő boltban vészhelyzet van. “Alig egy háztömbnyire voltam az esettől, ezért egy percig sem gondolkodtam, hanem azonnal indultam segíteni” – mondta az ABC News riporterének.

Nem sokkal korábban a Green Valley Grocerybe egy rémült pár rohant be, akik könyörögtek a pénztárosnak, Ray Sancheznek, hogy hívjon segítséget, mert a gyermekük fuldoklik. Mint kiderült, a hároméves kisfiúnak, Damiannek egy húszforintos nagyságú cukorka akadt a torkán. “Alig-alig volt magánál, fuldoklott, amikor a rendőrtiszt odaért” – nyilatkozta az ABC-nek, majd azt is elárulta, megkönnyebbült, mikor meglátta a segítségükre siető rendőrtisztet.


Kép forrása: ABC News

“Miután átvettem a kisfiút az anyjától, a térdemre fektettem és fordított Heimlich-fogást végeztem rajta. Szerencsére a cukorka nem sokkal később kimozdult a helyéről, a kisfiú pedig újra kapott levegőt és sírni kezdett.” Quinn hőstettét azonban nemcsak a szavai, hanem a mellkasára erősített rendőrségi testkamera is rögzítette, ami a segítségnyújtás közben váratlanul bekapcsolt.

“Nem mindent vett fel, de szerencsére azt a pillanatot, mikor a kis Damian felsírt, igen. Leírhatatlan élmény volt később visszanézni a felvételt” – mondta Quinn, aki az eset után nem sokkal újra találkozhatott Damiannal is. “Nem tagadom, nagyon elérzékenyültem, amikor bejöttek hozzám, hogy megköszönjék a tettem. Mivel nekem is vannak gyerekeim, pontosan tudom, mit érezhettek a szülők és boldog vagyok, hogy az eset boldog véget ért.”


More ABC News Videos ABC World News

Ajánlott videó

Olvasói sztorik