Közélet

Kokain lapult a zsebekben Sopronban

A Soproni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást két budapesti fiatalember ellen.

A helyi járőrök 2014. december 25-én 22 órakor Sopron belterületén ellenőriztek egy Skoda típusú személygépkocsit valamint 30 éves vezetőjét és 28 éves utasát. A járműben tartózkodók az igazoltatás idején az egyenruhások kérdéseire zavartan, összefüggéstelenül feleltek és feltűnően ideges magatartást tanúsítottak – írja a police.hu.

A rendőrök a két férfi ruházatát, majd a kocsi utas és csomagterét átvizsgálták. A sofőr ruházatából hat darab alufóliába csomagolt fehér színű, por anyagú, kábítószergyanús anyag, míg utasának kabátjából egy neylon zacskó került elő, melyben szintén fehér színű kábítószergyanús por maradék volt. A férfiak beismerték, hogy az „anyag” kokain volt és azt három órája a buliba indulás előtt szippantották fel.

Az egyenruhások továbbá az autó műszerfalába beépített szemüvegtárolóból egy szintén alufóliába csomagolt „tasakot” foglaltak le, melyben kábítószergyanús anyag volt.

A két férfit a rendőrök mintavételre előállították, összesen 25,3 gramm mennyiségű kábítószergyanús fehér port lefoglalták továbbá a sofőr vezetői engedélyét átvételi elismervény ellenében elvették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik