Közélet

50 év után vallotta be, hogy megölte csecsemőjét

A 77 éves nő a lányának tett sokkoló vallomásban mondta el szörnyű titkát.

A kisfiú alig nyolc hónapos volt, amikor Janice Summerfield egy lepedőt nyomott a fejére, és megfojtotta a Michigan államban található otthonában, majd az élettelen testet a megölt csecsemő négyéves bátyja mellé helyezte az ágyba. A most 58 éves férfi elmondta: arra ébredt, hogy öccse holtan fekszik mellette, és amikor levitte megmutatni anyjának, a nő közölte vele, hogy a gyerek az ő hibájából halt meg.

Phil Summerfield a még 1961 májusában történt eset után az egész életét azzal a tudattal élte le, hogy ő felelős a hivatalos indoklás szerint fulladásban meghalt testvére haláláért – írta a Battle Creek Enquirer. A férfinek több mint ötven évet kellett arra várnia, hogy ezt a súlyos terhet ne kelljen cipelnie.

Anyja – aki jelenleg egy michigani idősek otthonában él – a férfi húgának, a most 54 éves Paula Gastiannak árulta el, hogy mit tett a kisgyerekkel, amikor szeptemberben felkereste. A nő az Enquirernek elmondta: nem azért ment oda, hogy ezt a vallomást kicsikarja anyjából. Ő azt akarta tudni, hogy mi történt ikertestvéreivel. A lányok egyéves koruk előtt haltak meg, a hivatalos orvosi szakvélemény szerint tüdőbetegségben, de Gastian mindig is azt gyanította, hogy anyjának köze volt halálukhoz.

 Janice Summerfield – a 77 éves nő ötven évvel később vallotta be, hogy megölte nyolchónapos fiát

„Nem voltam felkészülve arra, hogy azzal szembesít, megölte az öcsémet” – mondta el a nő az Enquirernek. Gastian a vallomásról hangfelvételt készített, és azzal a rendőrségre ment, feljelentést tenni édesanyja ellen, aki egészen addig csak a férjének árulta el, hogy mit tett.

A lapnak Steve Hinkley rendőrnyomozó elmondta, hogy Janice Summerfield neki is bevallotta, hogy ő ölte meg nyolchónapos gyerekét. A rendőr részleteket nem árult el az üggyel kapcsolatban, de közölte, hogy gyilkossági nyomozást indítottak, és a gyerek maradványait exhumálták, hogy patológusok és antropológusok segítségével megállapítsák halála pontos okát. Az anya az Enquirer riporterének is elismerte, hogy mit tett.

Phil Summerfield pedig végre újra szabadabban lélegezhet anyja vallomása után. A nő lányának elmondása szerint, miután közölte vele a hírt, bátyja másnap felhívta és közölte vele: „Valami furcsa történt – ma boldog vagyok.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik