Közélet

Tizenöt évet kapott a kaposvári csecsemőgyilkos apa

A vádlott két gyermek apjának vallotta magát, majd közölte: ja, már csak egy.

Tizenöt év fegyházra ítélte a Kaposvári Törvényszék azt a 23 éves apát, aki tavaly novemberben halálra verte gyermekét, csak mert a baba sírt, amikor ő aludni akart. Az ítélet nem jogerős, ugyanis a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A per a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik – írja a sonline.hu.

“Eszembe nem jutott, hogy ezt elkövessem a saját véremmel! Inkább felakasztottam volna magam” – állította a bíróságon. A kisegítő nyolc általánosát kijárt vádlott két gyermek apjának vallotta magát, majd közölte: ja, már csak egy.

A lap emlékeztetett, a kislány második gyerekként érkezett a kaposvári családba tavaly júniusban, ám születése után azonnal nevelőszülőkhöz került, ugyanis a gyámhatóság alkalmatlannak tartotta a párt és életkörülményeiket az újabb baba felnevelésére. Négy hónappal később azonban mégis visszaadták nekik, nem sokkal később pedig a kicsi meghalt. November 27-én este az apa aludni akart, Bella viszont sírdogált, errea nyakánál fogva kiemelte a kiságyból, egy percig rázta, majd belevágta az ágyba és még néhányat a fejére ütött, aztán visszafeküdt aludni. Húsz centire tőle a gyerek belehalt koponya- és agysérüléseibe, valamint a fellépő légzési elégtelenségbe. Anyja vette észre, hogy nem lélegzik, előbb felébresztette párját, majd hívták a mentőket, de már ők sem tudták megmenteni a csecsemőt.

“Elborult az agyam, mert sírt” – ezt mondta az apa másnap, ám a törvényszéken visszavonta vallomását mondván, azt a rendőrök kényszerítettek ki belőle. “Azért vallottam így, mert féltem, hogy agyonvernek” – mondta. Emellett azt is állította, hogy mindenki fenyegette és ütötte, aki részt vett a kihallgatásán. “Némiképp tamáskodom” – jegyezte meg erre a bíró ennek kapcsán, mert eszerint két rendőr, az ügyész és az ügyvéd verték egyszerre a vádlottat.

Ezek után az apa a lap szerint párját próbálta meg gyanúba keverni, állította, hogy míg aludt, párja bent járt a szobában, és akkor történhetett valami a gyerekkel, merthogy ő egy ujjal sem nyúlt hozzá.  “Sem sallert, sem tockost nem adtam Bellának” – fűzte hozzá.

A rokonságból egyébként senki nem vallott az apára, így érdemben csak a szakértők tudtak hozzászólni a perhez. Jelentésükből kiderült, a babát úgy bántalmazhatták, ahogyan apja beismerő vallomásából kiderült, és egyértelmű jelei voltak, hogy két-három nappal korábban is megverték a kicsit, akin a fojtogatás nyomai mellett tíz másik sérülést is találtak a szakemberek, melyekből arra lehetett következtetni, vagy az ágy szélébe verték a fejét, vagy ököllel ütötték.

A vádlott tíz év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik