Közélet

Felmentették a nemi erőszakkal vádolt tanárt, mert kiderült, impotens

A 39 éves matektanár egy 12 éves diákja megerőszakolása miatt került bíróság elé, és harminc évig tartó börtönbüntetés elé nézett.

A malajziai férfit azzal vádolták, hogy két alkalommal is nemi erőszakot követett el Seremban városában található otthonában egy 12 éves diáklányon, aki azt is állította, hogy az iskolában is fogdosta őt a matematikát oktató tanár. A férfi közel állt ahhoz, hogy bűnösnek találják. Akár 30 évig is börtönbe zárhatták volna, valamint korbácsolásra ítélhették volna.

Csütörtökön azonban a bíróság felmentette az ellene felhozott vádak alól, miután egy orvos a bíróság előtt tett tanúvallomásában megerősítette, hogy Mohd Faddil Abdul Rahman impotens, és így nem követhette el a nemi erőszakot, amivel vádolták – írta a Star című malajziai lap. A férfi felesége is alátámasztotta, hogy a vádlott merevedési problémáktól szenved. „A bíróságnak nem volt más választása, mint elfogadni ezt a tényt” – jelentette ki a tárgyalást vezető bíró.

Rahman ügyvédje a bíróság előtt elmondta: ügyfele már a letartóztatásakor közölte a rendőrökkel, hogy impotenciától szenved, de a nyomozók egyáltalán nem foglalkoztak ennek kivizsgálásával. Az ügyészség pedig tudott az orvosi szakvéleményről, de elhallgatták azt, hozzátéve, hogy a vádat képviselő ügyész nem is vitatta az andrológus állítását.

Az ügyvéd elmondása szerint a férfi felmentésében az is szerepet játszott, hogy az ügyben érintett lány vallomásában több ellentmondás is volt. Például azt állította, hogy a tanár augusztusban fogdosta őt az iskolában, pedig akkor tanítási szünet volt.

A nemi erőszakkal vádolt tanár a felmentése után kijelentette: „Az eset felnyitotta a szemem, mert megtudtam, hogy kik az igazi barátaim.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik