Közélet

Öt éven át aludt anyja holtteste mellett

A 83 évesen meghalt nő mumifikálódott holttestét egy franciaágyban találták meg.

Az idős nő még 2009-ben halt meg Münchenben található lakásában, de vele együtt élő lánya ezt nem jelentette be a hatóságoknak, és el sem temette. A holttestet az ágyon fekve tárolta, és éjszakánként mellette aludt – közölte a The Local német kiadása. Végül a szomszédoknak köszönhetően derült fény arra, hogy a meg nem nevezett idős nő meghalt.

A beszámoló szerint a szomszédoknak egy idő után feltűnt, hogy sok ideje nem látták már az idős nénit, és ezt megosztották a társasház gondnokával, aki pedig továbbította az információt egy szociális munkásnak. A férfi ezután felvette a kapcsolatot az idős nő most 55 éves lányával, de többszöri telefonos egyeztetés után sem tudtak találkozni, mert mindig volt valami kifogás, amivel le lett rázva.

Ezt egy idő után megunta, és végül kiment a lakáshoz. Amikor pedig a lány nem volt hajlandó neki kinyitni az ajtót, rendőrt hívott, akik a tűzoltóság segítségével törték fel a lakás ajtaját. Ekkor találták meg az idős nő holttestét a franciaágyon, ahol lánya is aludt.

Az 55 éves nő a kikérdezések alatt elmondta, hogy anyja még 2009 márciusában hunyt el. A boncolás alatt kiderült, hogy halála természetes okok miatt következett be. Az esetről szóló beszámolóból az nem derült ki, hogy a nő miért nem jelentette be anyja halálát, és miért tartotta meg a holttestet.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik