Közélet

Kilenc hónapig élt férje holttestével az özvegy

Az 54 éves asszony állítja férje utolsó óhaja az volt, hogy földi maradványait a madarak tüntessék el.

Minden bizonnyal súlyos büntetést kap majd az az 54 éves amerikai asszony, aki kilenc hónapon át élt együtt férje holttestével, arra várva, hogy testét a madarak tüntessék el. Ila Solomon azzal védekezik, hogy a meglehetősen szokatlan „szertartás” a férje utolsó kívánsága volt, ennek ellenére nagy bajban van, az állam törvényei ugyanis kimondják, az elhunyt rokonainak kötelessége értesíteniük a hatóságokat szerettük halála után.

A tárgyalásra várva Solomonnak azért még maradt annyi lélekjelenléte, hogy tévéstábot engedjen lakásába, ahol 9 hónapon át őrizte férje maradványait. A Newsnet5-nek pontosan megmutatta azt a helyet is, ahol 88 éves, második világháborús veterán férje hónapokig feküdt. „Azt gondolom, hogy aki olyan sokat tett az Egyesült Államokért, mint a férjem, igenis megérdemli, hogy éppen olyan temetést kapjon, amilyet mindig is szeretett volna” – kezdte az asszony.


Nem érzi úgy, hogy vétett volna a törvény ellen
Kép forrása: newsnet5 

Hozzátette, férje mindig is szeretett volna részévé válni az élet nagy körforgásának, ezért találta ki, hogy halála után testét a madarakra bízza. Ila interjújában elárulta, volt egy B-terve is arra az esetre, ha a madarak nem jöttek volna házhoz. „Azt terveztem, hogy még életében kiviszem őt az erdőbe, így a szabad ég alatt halhatott volna meg. A testét otthagytam volna, a természetre bízva őt.”

Az asszony egyébként nem csak az Indiából kölcsönzött rituálé miatt felel majd a bíróság előtt, hanem a hatóság félrevezetése miatt is. Kiderült ugyanis, hogy kiérkező a halottkémnek azt mondta, férje alig öt napja halt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik