Közélet

Közel százötven határsértőt fogtak el Bács-Kiskunban két nap alatt

Összesen 147 határsértőt és egy embercsempészt tartóztattak fel a rendőrök két nap alatt a Bács-Kiskun megyei határszakaszon.

Pénteken és szombaton a kelebiai és bácsalmási határrendészeti kirendeltség 98 koszovói, szír, algériai, pakisztáni, afgán és marokkói állampolgárral szemben indított idegenrendészeti eljárást. Őket a kíséretükben lévő 26 gyerekkel és fiatalkorúval együtt Kelebián, Tompa és Bácsszőlős külterületén, valamint az államhatár közelében igazoltatták, majd állították elő a járőrök. A 14 csoportban érkezett külföldiek mindegyike menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be.

Rajtuk kívül embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt  őrizetbe vettek egy 32 éves szerb sofőrt, mert kisáruszállító járműve rakterében péntek éjszaka, az 53-as főúton 21 szír és két iraki állampolgárt találtak. Mivel az utasok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni előállították őket. Valamennyien menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be – számolt be a történtekről az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik