Közélet

Facölöppel a fejében sétált be a sürgősségire egy férfi

40 centiméteres rúd szúrta át egy lengyel hobbi kézműves fejét. A férfi nemcsak életben maradt, az orvosok egyenesen csodáról beszélnek.

Az orvoskat is megdöbbentette annak a férfinak a látványa, aki egy 40 centiméteres facölöppel a fejében sétált be a sürgősségi osztályra Lengyelországban. A hobbi kézműves Kamil Podwinski éppen házában javított néhány dolgot, amikor megcsúszott, esés közben pedig egy éles karó átszúrta a fejét – számol be a bild.de.

A körülbelül 40 centis ék alakú farúd a szemgödre alatt fúródott a koronyájába, nyakánál elhagyva azt. A léc hossza miatt az orvosok nem tudták megröntgezeni a férfit, először le kellett rövidíteni a beékelődött cölöpöt. Ezt egy önkéntes tűzoltó végezte el egy óriási vágóeszközzel, narkotikumok használata nélkül. A tűzoltóság szóvivője szerint Kamil Podwinski teljesen nyugodt maradt, nem panaszkodott az eljárás közben, bár narkotikumokat nem kapott. Csak ezután szállították egy nagyobb, poznani kórházba, ahol a a farudat teljesen kiperálták a 40 éves férfi fejéből – aki bár még nem épült fel teljesen, az orvosok szerint nem marad nyoma a balesetnek. Igazi csoda, hogy még a szeme sem szenvedett sérülést – mondta a kórház szóvivője. 

Az esetről kép is készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik