Közélet

Több milliós kártérítést kapott, mert elgázolta a kutyája

A 60 éves nőt azután sodorta el saját kocsija, hogy a benne hagyott kutyája véletlenül lenyomta a kéziféket.

Noha a finoman szólva is furcsa eset már közel tíz éve, 2005 februárjában történt, az ausztrál közlekedési hatóság és a biztosító még csak most, 2014 novemberében hozott végleges döntést az idős asszonyt illető kártérítésről. Mindezt azért, mert meg akarták várni, hogy befejeződjön az asszony sérüléseinek gyógykezelése, hogy ezek költségeihez igazítsák a kártérítés összegét.


Kép forrása: Thinkstock 

Csakhogy a 60 éves ausztrál nő, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra az elsőre nevetségesnek tűnő balesetben igen súlyos sérüléseket szenvedett: megsérült a csípője, többször kellett műteni a háta és a válla miatt, de folyamatos kezelésre szorult a nyaka miatt is. A melbourni asszony a komoly sérüléseket azután szerezte, miután saját autója – amiben kutyái ültek – elsodorták őt.

Az asszony beszámolója szerint a baleset azután történt, hogy befejezte három kutyája sétáltatását és beültette őket az autóba. Két kutyát a hátsó ülésre tett, míg a harmadik az anyósülésen kapott helyett. Miután becsukta az ajtót, az asszony megkerülte az autót, hogy beüljön a kormány mögé, csakhogy ekkor az elől ülő kutya valahogy lenyomta a kéziféket, amitől az megindult. A jármű elsodorta az idős asszonyt, a sérülései kompenzálására pedig végül több mint 140 ezer dollárt, átszámítva 34 millió forintot kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik