Közélet

Agymosott volt a magyar határon lekapcsolt terrorista tinédzser

Bármit megtett volna, akár öngyilkos merényletet is – mondta a Blikknek a TEK főigazgató-helyettese.

„A fiatal lány egy éven keresztül kapta az agymosást. Ijesztő volt látni, hogy mennyire befolyásolták. Gyakorlatilag bármit megtett volna, amit kérnek tőle. Kész volt részt venni a harcokban, ezért kelt útra, de akár öngyilkos merényletet is végrehajtott volna” – nyilatkozta a Blikknek Bodnár Zsolt dandártábornok, a TEK főigazgató-helyettese.

A terrorelhárítási vezető szerint nagyon zárkózott volt, miután elfogták, nem is nagyon kommunikált. Magyarország egyébként fő útvonalnak számít a Szíriába tartók számára, jelenleg azonban nem rendelkezik olyan információval, hogy magyar fiatalok is útra keltek volna.

A lány azóta megérkezett Hollandiába. A rendőrség mellett foglalkozik vele egy szervezet is, amely a 18 év alatti, bajba jutott fiatalkorúakat támogatja. Úgy tudjuk, az ottani hatóságok a lány szüleinek is segítenek.

A 16 éves holland lányt a Budapest-Belgrád nemzetközi vasútvonalon, a kelebiai határszakaszon tartóztatták fel a rendőrök. A kamasz a testvére nevére kiállított hamis papírokkal próbálta igazolni magát. Szíriába próbált eljutni hazánkon keresztül.


Fotó: TEK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik