Közélet

Ebolától félti lányait a pécsi gyilkos

Az 1998-as, brutális pécsi gyilkossággal vádolt férfi feleségét és gyermekeit kitoloncolták Sierra Leonéba.

Családjáért izgul az a pécsi férfi, akit egy tizenhat évvel ezelőtti gyilkosság miatt állítottak bíróság elé – íra a Bors.  A vád szerint a 14 évig Angliában bujkáló vádlott az üzlettársát ölte meg. A férfi nem tett vallomást a bíróságon, és a bűncselekményt sem ismeri el.

Egy éve küzd előzetes letartóztatásában tíz- és tizenegy éves kislányáért és feleségéért az ország egykor – az Országos Rendőr-főkapitányság körözési listája szerint – második legkeresettebb bűnözője. A férfit tavaly fogták el, afrikai feleségét és gyerekeit pedig kitoloncolták Sierra Leonéba. A hatmilliós nyugat-afrikai országban már nincs olyan régió, ahol ne lenne ebolás beteg.

Ahogy arról beszámoltunk, a 40 éves férfi a vád szerint 1998 januárjában gyilkolt. Különös kegyetlenséggel ölte meg üzlettársát, akivel elszámolási vitába keveredett. Társa is volt, a testőre. A gyilkosságot a Mecsekben, Pécstől mindössze másfél kilométerre követték el. Áldozatukat összeszurkálták, majd egyszerűen kidobták a kocsiból. Társát elfogták, a férfinak azonban 2012 tavaszáig sikerült rejtőzködnie. Nemzetközi elfogatóparancs alapján keresték, összesen három körözés volt érvényben ellene. A férfit végül 14 évvel a gyilkosság után, Angliában fogták el az ottani nyomozók. Mint kiderült, hamis papírokkal egy fuvarozócégnél dolgozott. Az egyenruhások munkába menet csaptak le rá. Már a helyszínen beismerte, hogy valójában ki is ő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik