Közélet

Elfogták hazánk egyik legkeresettebb bűnözőjét

A kegyetlen gyilkost több mint 14 éve keresték a hatóságok. A körözött Angliában bujkált.

Hamvas Gábor szerepelt az Országos Rendőr-főkapitányság TOP100-as listáján. A férfi előkelő helyet foglalt el a legkeresettebb hazai bűnözőket tartalmazó összesítésben. A lista élén Dobor Gábor szerepel, aki 2001-ben kis híján megölt egy postást, utána a hírhedt fekete sereg-vezér, Magyar Róbert következik. Őket követi a „bronzérmes” Hamvas Gábor.

A 40 éves férfi 1998 januárjában gyilkolt. Társával együtt különös kegyetlenséggel ölték meg üzlettársukat, akivel elszámolási vitába keveredtek. A gyilkosságot a Mecsekben, Pécstől mindössze másfél kilométerre követték el. Áldozatukat összeszurkálták, majd egyszerűen kidobták a kocsiból. Társát elfogták, Hamvasnak azonban mostanáig sikerült rejtőzködnie.

A keresett bűnözőt nemzetközi elfogatóparancs alapján keresték, összesen három körözés volt érvényben ellene. A férfit végül a napokban, 14 évvel a gyilkosság után, Angliában fogták el az ottani nyomozók.

A Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint a kiemelt körözöttek felderítésére és elfogására létrehozott Célkörözési Alosztály egy éve kezdett bele a bűnöző felkutatásába. A fordulat pár hete történt, akkor a rendőrök már tudták, a férfi új személyazonossággal, Angliában bujkál. Ezután a nyomozók felvették a kapcsolatot az illetékes angol rendőri egységgel, akik rövid idő alatt megtalálták a toplistás körözöttet.

A férfi hamis papírokkal egy fuvarozócégnél dolgozott. Az egyenruhások munkába menet csaptak le rá. Hamvas még a helyszínen beismerte, hogy valójában ki is ő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik