Közélet

Öregasszonnyá változott egy madár

A rendőrségnek kellett kimenekítenie egy többszáz fős tömegből egy majdnem százéves öregasszonyt, miután elterjedt róla, hogy madárból változott vissza emberré.

Az öregasszony szemtanúk elmondása szerint Nigéria legnagyobb városa, Lagos egyik legnagyobb nyomornegyedében zuhant le az útra, egyenesen egy furgonra, miután madár formájában repkedett két másik madárral együtt a levegőben – jelentette a nigériai sajtó. Szemtanúk azt látták, hogy a madár lezuhan, nekicsapódik a járműnek, majd amikor legurult az útra, hirtelen egy majdnem szávéves öregasszonnyá változott.

A vérző fejű nő köré hamarosan hatalmas tömeg verődött össze. A nő állítólag a köré gyűlt embereknek bevallotta, hogy boszorkány, és éppen madár formában tartott hazafelé két tárásval, amikor repülés közben elfáradt, és az útra, egyenesen az autóra zuhant. Elmondása szerint eltévedtek egy Lagosban tartott találkozó után, és túl sok időt töltött el a levegőben körözve, és nem bírta már erővel.

A tömeg már készen állt arra, hogy meglincselje az öregasszonyt, amikor megérkezett a helyszínre a helyi közösség tradícionális vezetője, aki először csak megpróbált lebeszélni a hatalmas tömeget arról, hogy megöljék a nőt, majd kénytelen volt a rendőrség segítségét kérni a nő kimenekítésére. Mint azt a helyi sajtónak elmondta, “elképzelhetetlennek” tartja a nőről elterjedt történetet, mert lehetetlenség.

A nőt a rendőrök végül a rendőrkapitányságra vitték, de ott sem volt biztonságban. Az épület köré több száz embert gyűlt össze, készen a lincselésre. Végül más körzetekből rohamrendőrük segítségét kellet kérni, akik csak könnygázgránátok bevetésével tudták feloszlatni a tömeget. A Punchng.com beszámolója szerint ez már hetedik lincselés volt, amit a rendőrség ebben a hónapban megakadályozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik