Közélet

Öngyilkossággal próbálkozott az ároktői banda vezére

aroktoi-gyilkosok(960x640)(2).jpg (ároktő)
aroktoi-gyilkosok(960x640)(2).jpg (ároktő)

Fel akarta akasztani magát az ítélethirdetés előtt id. R. Elemér a Blikk szerint. A lap úgy tudja, a tárgyalás szünetében próbált végezni magával.

Az ároktői rablógyilkos banda vezérének egész torkát körbeölelő, fojtáshoz hasonlító sebet a Blikk fotósa kapta lencsevégre hétfőn, amikor a banda hat tagját az ítélethirdetésre visszavitték a Fővárosi Törvényszékre.

A lap által megkérdezett igazságügyi szakértő szerint a sérülés egyértelműen önakasztásra utal.

A lap úgy tudja, a hétfői ítélethirdetés közel kétórás szünetében R. Elemért egyedül helyezték el egy zárkában. Amikor az őrök visszamentek érte, akkor látták meg, hogy hámsérülés van a torkán, ezért kikérdezték, és látleletet is vetettek. A Blikk szerint a bandavezér tagadta, hogy meg akarta volna ölni magát.

Oresztész, Oidipusz és a család

Az ároktői banda megdöbbentő kegyetlenkedései kapcsolódnak a szülőgyilkosságok témájához. 2008-ban szociológusok csoportot alakítottak (az Oresztész Műhelyt), mely szülőgyilkosokkal kezdett foglalkozni. Megkértek néhány elkövetőt, hogy írják le, mit tettek. A tanulságok megrendítőek. A szülőgyilkosság (melynek száma stagnál, évi 50-70 eset) a szabadulásról szól, ezért is olyan kegyetlen (darabolós stb.), mert egy nagy kitörés eredménye, és totális megsemmisítésre irányul. De a szabadulás nem lehetséges: a szülő lénye, hatása kitörölhetetlenül ott van az elkövetőben. A szülőgyilkosságot az elkövetők nem tudják később leírni, nincsenek rá szavaik, mert a lét teljes negatívitását nem lehet elmondani. s az is kiderül, a média és a társadalom által a pihe-puha, édes intézménynek ábrázolt család veszélyes dolog is tud lenni rengeteg feszültséggel és konfliktussal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik