Közélet

Adócsalásért ítélték el a szexorgiázó polgármestert

A fiktív számlákkal trükköző Gyenes Levente kilenc hónap börtönbüntetést kapott két évre felfüggesztve.

A Kecskeméti Törvényszék előtt Gyenes Levente hetedrendű vádlott volt egy 32 vádlott ellen indított perben. Folytatólagosan elkövetett adócsalás büntettében és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségében mondta ki bűnösnek a polgármestert a törvényszék, viszont a bűnszervezetben, folytatólagosan, bűnsegédként elkövetett adócsalás bűntettének vádja alól felmentette.

Gyenes Levente vádlott bűnszervezet által kibocsájtott fiktív számlák felhasználásával nyújtott be 2007-ben adóbevallást több hónapon keresztül. A jogellenesen csökkentett áfa összege mintegy 6,3 millió forint volt.

Fodor Endre tanácsvezető bíró az ítélet indoklásakor elmondta, hogy a vádlott megtérítette az okozott kárt.

A hetedrendű vádlottat, Gyenes Leventét, a Gyömrő 2000 Kör jelöltjét az október 12-ei önkormányzati választáson újraválasztották Gyömrő polgármesterévé.

Gyenes Levente leginkább arról vált híressé, hogy júniusban olyan képek jelentek meg róla, amelyeken meztelen nőkkel látható és fehér port szív. Erről azt mondta, hogy soha nem fogyasztott drogot és a képeket manipulálták. Ezt azonban nem tudja bizonyítani, mert a képekből csak egy példány készült, amik az öt éve ellopott laptopján voltak. A botrány ellenéra a gyömrői képviselőtestület bizalmat szavazott a polgármesternek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik